PM

Ändring av anmälan

Namnbyte + 100 kr

Byte av klass till längre bana: mellanskillnaden på ordinarie pris + 100 kr

Starttider

10:00 Karlstad XC Barn- och Ungdom

11:30 Karlstad XC 60 km

12:00 Karlstad XC 35 km

Alla banor har 1 km masterstart (ca 20 km/h) efter bil på trafikerad bilväg. Masterstartbilen kommer släppa åkarna när banan viker skarpt höger in på cykelbanan. Innan dess får man INTE passera bilen!

Hitta till Karlstad XC

Vi har en interaktiv googlekarta på hemsidan där ni kan hitta parkering, dusch, toaletter, målområde, start, publikplatser mm. Där kan man klicka på de olika symbolerna och få vägvisning till platsen. Klicka HÄR för kartan. För er som inte har smartphone tillgänglig åk mot: ”Skutbergets friluftsområde” , Skutbergsvägen 141, 653 46 Karlstad. Skyltat från E18.

Hålltider

Lördag 2/9

● 8:00 – 11:00 Startkuvert utdelning

● 10:00 Start Karlstad XC Barn- och Ungdom

● 11:15 Insläpp i startfållan för Karlstad XC 60km. (Gå EJ genom målportalen pga av tidtagningen)

● 11:30 Start Karlstad XC 60 km.

● 12:00 Start Karlstad XC 35 km 

● ca 12:40 – Varvning efter Loop 1 långa banan

● ca 13:05 – Varvning efter Loop 2, långa banan

● ca 13.15 – Målgång korta banan

● ca 13:35 – Målgång långa banan.

Startkuvert med nummerlappar

● Från och med torsdag 31/8 kl. 16.00 kan startkort hämtas hos Team Sportia Bergvik enligt deras ordinarie öppettider fram till och med fredag 1/9 kl. 19.00. Adress. Ullebergsleden 10, 65342 KARLSTAD

● Lördag 2/9 från kl. 8.00 kan startkort att hämtas i servicetältet på målområdet.

Telefonnummer sekretariat: 070 25 97 519

Nummerlappar

Cyklisten skall bära nummerlapp på ryggen och en som sätts fast i styret med buntbanden som finns att ta på plats. Tidtagningschip i kuvertet från Neptron fästes på höger sida av hjälmen och får inte avlägsnas under loppet. Ingen nummerlappar får klippas eller vikas. All text ska vara väl synlig.

OBS! Om du utgår: Om du bryter så tar du dig till Skutberget och anmäler till målpersonalen att du utgått. Passera EJ mållinjen.

Banmarkering

Banan är markerad med fluorescerande orangea enduropilar. Observera att det endast är dessa du ska följa oavsett vad kartor och GPS-spår säger. Det är åkaren som ansvarar för att köra rätt och vara uppmärksam på pilarna, både små och stora. Vi kör i naturreservat och strövområde, visa HÄNSYN till andra som rör sig ute. Allmänna trafikregler gäller, så även ringklocka på cykeln. Här är exempel på hur vi markerar:

Svår skarp sväng och avfart från huvudväg som innebär kraftig inbromsning markeras med med flera svängpilar och eventuellt dubbel svängpil en bit innan svängen. Vid avfart används enkelpil när farten är lägre och svängen inte lika svår. Rakt fram pilar förekommer för att visa att du är på rätt väg, dessa pilar kan också vara små pilar som bara är 14 cm långa.

Banan går över en 80-väg där vi inte har tillstånd att stanna trafik. Övergången har flaggvakter som kommer göra er uppmärksamma samt vi har gjort en chikan för er som sätter ner hastigheten! Vi vill att ni är uppmärksamma på detta och tittar er för trots att vi har flaggvakter på plats.

Allt tävlande sker på egen risk!

Varvning/mål

Det går bra att cykla bort och kolla på där Loop 2 och 3 delar på sig om man vill ha koll. Det kommer vara ordentligt skyltat, allt kan hända när man är trött. Loop 2 går åt höger på asfalterad cykelväg en bit och Loop 3 går rakt fram. 

Målgång 35 km (lila) banan nerifrån samt 60 km banan kommer från vänster in mot mål (blått). Masterstarten går ut som den gula.

Langning och Teknisk Assistans under loppet

Egen langning av mat, dryck mm får ske runt hela banan utom precis vid arrangörens mat- och vätskekontroller. Teknisk assistans under loppet sker vid den tekniska zonen som finns vid varvningen.

Skräp

Det är STRÄNGT FÖRBJUDET att slänga skräp utmed banan. Vi påpekar att det är ett lagbrott att skräpa ner i naturen och medför böter. Vi har dessutom fått extra tillstånd på grund av naturreservatet. Skräpet som blir över från korkar och flärpar från gels SKA in under brallorna eller ner i fickan så det inte åker upp igen. Allt skräp ska med till varvning eller mål där det finns skräpzon.

Vätskekontroller/kiosk

Vid varningen 35 km och 46 km kommer vatten och sportdryck att finnas.

Efter målgång kommer olika drycker serveras samt något att tugga på.

På plats finns även en mindre kioskförsäljning.

Resultat/live och rapporter

Liveresultat hittar ni HÄR under dagen.

Vi kommer köra livetracking med GPS. Men för att få med så många som möjligt i vår livetracking så vill vi att NI laddar ner denna app på telefonen och registrerar er för eventet Karlstad XC. När det sen börjar bli dags tar ni upp mobilen någon gång innan start och sätter igång appen med ett tryck för att sända (se till att ha slagit på platsbehörighet på appen under telefonens inställningar som ska vara inställd på ALLTID för att det ska fungera).

Ladda ner appen: AndroidIphone 

Steg 1: Registrera dig på Karlstad XC. Kan göras redan nu. Skriv ditt eget namn (för och efternamn) och sedan en förkortning av ditt namn (som visas på kartan).

Steg 2: Starta live gps. Detta görs någon gång innan starten går och lägger telefonen i fickan.

Sen kan era vänner följa er här under dagen:

https://oktyr.routechoices.com/karlstadxc2023

Priser

Alla som går i mål får medalj och målgångspåse. Utlottning av priser sker i samband med prisutdelningen. Det krävs att man är på plats för att få priset annars drar vi ett nytt startnummer som vinner. Undantag om man fortfarande är ute på banan, då kommer deltagaren få priset vid målgången.

Priser till Barn och Ungdom, samtliga startande barn och ungdomar får medalj och målgångspåse.

Prisutdelning samtliga klasser (Vuxna): cirka kl 14.30 

Sjukvård, omklädning, dusch, toaletter

Sjukvård finns vid tävlingscentrum telefon: 070-6293776. Vid allvarliga skador skall 112 påkallas. Det finns en kommunal motionsanläggning där man kan duscha och byta om vid Skutberget. Toalettvagn med 4 st toaletter finns närmast TC men det går fint att se var de andra toaletterna är i vår googlekarta som finns länkad på hemsidan “Om Karlstad XC”.

Mekservice

TeamSportia finns vid målområdet för enklare service och försäljning av reservdelar, energi mm.

Höghöjdsbana/Klättring

Högt och Lågt som ligger precis i anslutning till tävlingsarenan bjuder under helgen på en speciell Karlstad XC rabatt. Använd koden: KARLSTADXC2023 när ni bokar klätterpass länk. Det ger 30 % rabatt.

TeamSportia finns vid målområdet för enklare service och försäljning av reservdelar, energi mm.

Försäkring

Det försäkringsskydd som är i motionsklass via Svenska Cykelförbundet, är begränsat. Vi rekommenderar våra deltagare att se över sitt försäkringsskydd och eventuellt komplettera med ytterligare försäkring. Din cykel är inte försäkrad. Vissa försäkringsbolag har en begränsad cykelförsäkring inbakad i hemförsäkringen och hos några bolag går det att lösa en tilläggsförsäkring om du har en dyr cykel.

Anmälningsavgiften återbetalas inte

Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen Startklar för att kunna få pengar tillbaka vid eventuell sjukdom eller skada. http://www.startklar.nu

Om tävlingen pga. extraordinära omständigheter blir inställd återbetalas 50 % av anmälningsavgiften

VÄLKOMNA!