Om loppet


Välkomna till Skutberget och Karlstad XC.

Här har vi ett område med som bjuder på bland det finate man kan cykla i Sverige. En av kommentarerna vi fick från 2018 års upplaga var bland annat den här:

”Jag kan nog med lätthet säga att det är ett av de finaste loppen jag kört, tänk er Rörbäcksnäs grymmaste stigar i 6 mil typ”.

Så vi är väldigt stolta med vår bana och stigarna är som gjorda för både nybörjare och mer tävlingsinriktade. Tallmoskog med sand i botten gör att det varken finns mycket rötter eller stenar utan gör banan flowig och fartfylld istället.

Våra lopp är en sammansättning av våra 3 loopar. Där långa banan varvar inne på stadion två gånger, mellan banan en gång medans korta banan går i mål efter första loopen. Helt enkelt en bana där du har chansen att se åkarna många gånger på samma plats som åskådare eller support.

Våra loopar:
Loop 1 – 32 km (grön)
Loop 2 – 18 km (röd)
Loop 3 – 13 km (blå)

Karlstad XC Fast Track 32 km utgörs av loop 1. Karlstad XC Double Loop 49 km utgörs av loop 1 och 2. Karlstad XC Extreme 61 km utgörs av loop 1, 2 och 3. Karlstad XC Barn och Ungdomslopp utgörs av delar av samtliga loopar.

Nedan finns länkar till detaljerade bankartor från 2018. OBS! Dessa kommer att revideras inför 2019.
Bankarta
Bankarta barn
Bankarta GPX

 

4 Comments
 1. Är decemberrabatten redan avdragen på summan 350:- för fasttrack ? Eller kostar loppet 200:- med rabatten ?
  Eller 350:- ?

  1. Hej, det blev ett fel några timmar under den sista dagen på vår kampanj. Rabatten försvann för tidigt. Det åtgärdades men om du han betala fullpris så återkoppla till oss.

 2. Hej när är sista anmälningsdag?
  Hittar inget om tider för anmälan och priser för ev efteranmälan..
  Vh Michael

  1. Hej, tack för bra synpunkt. Vi lägger ut info om anmälningsstopp och efteranmälan inom kort.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *